La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Premis Món Rural

Resum del projecte: 

Amb els premis Món Rural es vol incidir per incloure la perspectiva rural en els camps de l’assaig, la literatura I el periodisme. Promoure la presència del món rural com a temàtica, enfocament, perspectiva o marc geogràfic en els treballs periodístics, l’assaig i la producció literària és l’objectiu d’aquests premis. El premi periodístic vol reconèixer el tractament transversal i contrastat, plural i veraç de les informacions sobre el món rural, i que defugin els tòpics. En el cas de l’assaig, es vol promoure la reflexió i la creació de pensament sobre el món rural, així com reconèixer el estudis vinculats a aquest àmbit des de les diferents disciplines. En el cas de la narrativa, es vol promoure la creació literària i de referents i imaginaris vinculats al medi rural.

Recentment s’ha creat una nova modalitat dins dels premis Món Rural, vinculada al reconeixement d’accions fetes per entitats públiques o privades que contribueixin a valoritzar el patrimoni rural i al seu aprofitament sostenible, com a eina de desenvolupament local. L’Associació Catalana de Micropobles col·labora en aquesta modalitat.

 

Documentació del projecte:

Bases de la IIIa edició dels Premis 'Món Rural'

Acte d’entrega dels premis Món Rural (primera edició)

http://www.fmr.cat/ca/entrega-dels-premis-mon-rural-2017

Acte d’entrega dels premis Món Rural (segona edició)

http://antiga.fmr.cat/web3/web/ct/premsa_notes_detall.php?id=5747