La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Observatori del Món Rural

Resum del projecte: 

L’Observatori del Món Rural és una eina per a donar a conèixer, de forma visual i clara, l’estat de situació del món rural. Té com a antecedents la feina feta des de la Fundació del Món Rural amb les dues edicions de l’Atles de la Nova Ruralitat (2009 i 2015), i es basa en la recopilació de dades d’un conjunt d’indicadors anuals públics, fàcilment actualitzables, que permet copsar d’una ullada el dinamisme del món rural català. A partir dels indicadors agrupats temàticament - demografia, economia, serveis  i qualitat de vida i territori -, permet conèixer l’evolució del món rural respecte l’any anterior, i alhora comparar món rural i món urbà. Des de l’edició de l’any 2018 es pot consultar la informació a nivell comarcal.

La finalitat de l’observatori és divulgativa, però també moure a l’acció. Basat en el concepte d’un quadre de comandament, l’observatori agrupa molta informació dispersa, i ofereix informació clau per orientar accions o projectes de recerca d’aquelles entitats o administracions que desenvolupen la seva activitat en relació  al món rural català.

Documentació del projecte:

OMR 2017

Estudi Observatori del Món Rural 2017

OMR 2018

Estudi Observatori del Món Rural 2018

Consulta les dades l'OMR 2018 per comarques

OMR 2019

Estudi Observatori del Món Rural 2019

 

Consideracions generals de projecte

 

Informació a nivell comarcal (dades actualitzades a 2019)

Alt Camp

Alt Empordà

Alta Ribagorça

Alt Urgell

Anoia

Bages

Baix Ebre

Berguedà

Cerdanya

Conca de Barberà

Garrigues

Garrotxa

Moianès

Montsià

Noguera

Osona

Pallars Jussà

Pallars Sobirà

Pla de l’Estany

Pla d’Urgell

Priorat

Ribera d’Ebre

Ripollès

Segarra

Segrià

Selva

Solsonès

Terra Alta

Urgell

Vall d’Aran

 
 
Estat del projecte: 
En curs