La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Una dècada de canvis en un Món Rural Viu

Coincidint amb el desè aniversari de la Fundació del Món Rural, el divendres 25 de novembre (9.30h) l’entitat va celebrar la jornada ‘Una dècada de canvis en un Món Rural viu’. La sessió va servir per fer balanç d’aquests 10 anys de la mà d'economistes, geògrafs, periodistes i ambientòlegs, que van valorar els canvis que ha experimentat el Món Rural català i plantejar alguns reptes de futur. L'acte es va fer a l'Auditori del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

La Fundació va convidar el periodista Lluís Foix, l’especialista en economia agrària Lourdes Viladomiu, el doctor en ciències ambientals Martí Boada, el gerent de la cooperativa d’Ivars d’Urgell, Antoni Pané, i l’economista Ramon Morell perquè analitzessin com s’han aplicat les conclusions sorgides del I Congrés del Món Rural de Catalunya en cinc àmbits: diàleg món urbà/rural, competitivitat, sostenibilitat, vertebració social i repte institucional. Aquests cinc eixos, sobre els quals s’ha centrat l’activitat de la Fundació durant aquests 10 anys, han donat com a resultat diversos informes, estudis i projectes, però també han permès influir en les polítiques públiques i contribuir a la millora de la qualitat de vida del habitants del món rural.
 
Durant la jornada també va intervenir el doctor en geografia Ignasi Aldomà, que va assenyalà les tendències rellevants en el món rural català, i la cloenda va anar a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Adjuntem les ponències de cada conferenciant.