La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Arxiu històric notícies

Tot a punt per conèixer els guanyadors dels Premis Món Rural d’enguany

L’entrega de premis tindrà lloc el dimarts 18 de desembre al Caixafòrum de Girona i comptarà amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà

Ja hi ha data per al lliurament de la 3a edició dels premis ‘Món Rural’, que reconeixen la tasca de divulgació del món rural,  feta des dels camps de la narrativa, l’assaig i el periodisme, i d’iniciatives de desenvolupament local a partir de la valorització del patrimoni rural. L’acte d’entrega dels guardons tindrà lloc el dimarts 18 de desembre al Caixafòrum de Girona.

Cada premi està dotat amb 1.500 euros, excepte el de la categoria de periodisme, que té una dotació de 750 euros. Els guanyadors de narrativa i assaig veuran, a més, les seves obres publicades gràcies al conveni que la Fundació del Món Rural ha signat amb l’editorial Cossetània. La novetat en l’edició d’enguany és la incorporació de la categoria anomenada «Patrimoni rural», que premia entitats i empreses que hagin realitzat projectes o actuacions que, mitjançant el reconeixement i la valorització del patrimoni, hagin contribuït al desenvolupament local de zones rurals.

L’acte serà conduit pel reconegut escriptor i periodista Martí Gironell i comptarà amb la presència de l’honorable Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que serà l’encarregada de donar la benvinguda a partir de les 19h en companyia del director de la Fundació del Món Rural, Marc Riera. Tot seguit la guanyadora dels II Premis Món Rural de Narrativa, Miracle Sala, presentarà ‘La força de les paraules’.

A continuació tindrà lloc el lliurament dels premis pròpiament dit.  D’una banda, la consellera Jordà farà entrega dels guardons de les categories de Narrativa, Assaig i Periodisme. I d’altra banda, la presidenta de l’Associació Catalana de Micropobles, Carme Freixa, entregarà els premis de les categories de Patrimoni Rural. L’acte clourà amb les intervencions de la consellera Jordà i de Marc Riera i una copa de cava de comiat.

Qui decidirà els guanyadors?

Els III Premis Món Rural compten amb un jurat format per personalitats vinculades a la literatura com Martí Gironell, Andreu Carranza i Antoni Pladevall,  les periodistes Ares Escribà, Maite Curto i Karma Peiró  i els experts temes territorials Toni Orensanz, Núria Garcia Quera i Lourdes Viladomiu. En les categories de Patrimoni Rural comptem amb la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, el consultor de patrimoni Joan Reguan i la presidenta de l’Associació Catalana de Micropobles, Carme Freixa.