La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Arxiu històric notícies

La Fundació del Món Rural i l’Associació de Micropobles de Catalunya uneixen esforços en la promoció del desenvolupament rural local

Ambdues organitzacions impulsaran una categoria conjunta en la propera convocatòria dels Premis Món Rural.

El dilluns 11 de desembre, la Fundació del Món Rural i l’Associació de Micropobles de Catalunya han signat un conveni de col·laboració que permetrà a ambdues institucions establir noves sinergies i treballar conjuntament en la valorització i reconeixement del patrimoni del món rural i el seu aprofitament per al desenvolupament rural local.

La signatura ha anat a càrrec de Marc Riera, director de la Fundació Món Rural, i Carme Freixa, presidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya. L’acord materialitzat entre els dos organismes preveu l’impuls d’una nova categoria en el marc dels Premis Món Rural. El nou guardó formarà part de la modalitat Món Rural-Micropobles “Patrimoni Rural” i té com a objectiu premiar actuacions ja realitzades d’entitats públiques o provades de l’àmbit rural. Així, el premi tindrà dues categories: una específica, en l’àmbit dels micropobles; i una altra, per l’àmbit d’altres zones rurals. La composició del jurat, finalment, anirà a càrrec de les dues entitats convocants.

Marc Riera, director de la Fundació Món Rural, posa en valor la implicació demostrada per l’Associació de Micropobles de Catalunya “que ens permetrà avançar en línies importants com el reconeixement i l’aprofitament de les oportunitats econòmiques en el món rural i el desenvolupament vinculat als patrimonis rurals”. En aquest sentit, Riera defensa que "és necessari teixir aliances on cada entitat pugui aportar valor i talent en el seu àmbit de treball. Això permet assolir resultats més potents."