La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Arxiu històric notícies

L’FMR impulsa la posada en marxa de l’Observatori del Món Rural

En el marc de la jornada ‘Posem llum i dades al món rural’, el proper dimarts 5 de desembre la Fundació presentarà públicament l’Observatori del Món Rural, una nova iniciativa que té per objectiu visibilitzar la situació social, econòmica i ambiental del món rural català.

La Fundació del Món Rural continua impulsant activitats i instruments per donar a conèixer la situació i perspectives de futur de l’entorn rural català. Amb aquest objectiu, el dimarts dia 5 de desembre s’ha organitzat la jornada ‘Posem llum i dades sobre el món rural’, una sessió on s’analitzarà a fons la dinàmica social, econòmica i ambiental del conjunt del món rural català i on també s’oferiran eines i coneixements per estudiar la seva realitat i evolució.

La jornada comptarà amb la presentació de l’estudi ‘La sostenibilitat demogràfica a l’Espanya buida’, elaborat pel Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona, on s’analitzaran i es presentaran dades sobre el fenomen de la despoblació en el món rural posant èmfasi en el cas català.

Durant l’acte també es presentarà l’Observatori del Món Rural, una nova eina impulsada per l’FMR que posa a disposició de tothom una recopilació de dades de diversos indicadors anuals que representen les principals especificitats de l’àmbit rural des d’una perspectiva territorial i de gènere. L’Observatori té com a objectiu visibilitzar la situació social, econòmica i ambiental del conjunt del món rural català i la seva evolució en els darrers anys.

La jornada ‘Posem llum i dades al món rural’ se celebrarà el dimarts 5 de desembre a la sala d’actes del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Des de la Fundació del Món Rural es convida els mitjans de comunicació i representants del sector a assistir i participar d’aquesta jornada.