La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Arxiu històric notícies

L’FMR se sumarà, un any més, a la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural

La Fundació col·labora en l’organització de la jornada oficial de la Generalitat de celebració del Dia Internacional de la Dona Rural 2017, que posarà sobre la taula la importància i la necessitat d’apoderar la dona en l’àmbit rural

Amb l’objectiu de continuar impulsant i posant en valor el paper i la contribució de les dones en el món rural, l’FMR col·labora un any més en l’organització dels actes oficials de celebració del Dia Internacional de la Dona Rural 2017 per part de la Generalitat, que se celebraran el proper 20 d’octubre.

En la jornada es podran conèixer diversos posicionaments i visions al voltant del paper de la dona en aquest àmbit. Entre d’altres intervencions, l’Honorable Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, presentarà la seva visió sobre la política de dones en el món rural de Catalunya. En el marc d’aquesta jornada, també es coneixeran diverses experiències internacionals d’impacte de l’apoderament de la dona al món rural i s’analitzarà la importància de la comunicació a través d’una taula rodona.

Segons el director de la Fundació del Món Rural, Marc Riera, l’impuls i organització de jornades com aquesta ‘contribueix a posar llum sobre un fet que tot sovint queda ocult: l’imprescindible paper de la dona i la seva gran aportació a la pervivència i l’evolució del món rural’. En aquest sentit, Riera afegeix que ‘cal afrontar els reptes que ens planteja l’evolució de la nostra societat assumint plenament la visió de la dona’.

Un compromís ferm amb la igualtat en l’àmbit rural

La participació de l’FMR en l’organització d’aquesta important jornada entronca amb diversos projectes destacats que la fundació duu a terme amb l’objectiu de potenciar el rol i visualitzar el paper de la dona en el món rural. Entre d’altres iniciatives, l’FMR participa activament en la Xarxa de Dones del Món Rural i Marítim, impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.