La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Arxiu històric notícies

Les obres guardonades en els II Premis Món Rural arriben a les llibreries

Editorial Cossetània ha publicat les obres de narrativa i assaig que es podran adquirir a partir del proper 4 d’octubre.

Les obres guanyadores en les categories d’assaig i narrativa de la segona edició dels Premis Món Rural veuran properament la llum. Es tracta de l’obra de narrativa ‘La força de les paraules’ de l’autora Miracle Sala i l’assaig “L'Agricultura Social a Catalunya, Desenvolupament local i ocupació per a col·lectius en risc d'exclusió social", escrit per l'equip d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona Carles Guirado, Antoni F. Tulla i Natàlia Valldeperas. Fruït de l’acord de col·laboració entre la Fundació del Món Rural i l’editorial Cossetània, les obres guardonades en les categories de narrativa i assaig es publicaran  físicament i es podran trobar a llibreries de tot el país a partir del proper 4 d’octubre. Amb l’objectiu de donar la màxima difusió a les publicacions, durant les properes setmanes se celebraran dos actes de presentació de les obres editades.

Un reconeixement a propostes innovadores i de gran qualitat

Les dues obres que properament es publicaran van ser triades per la seva qualitat literària i per la seva aportació innovadora a la recerca i el coneixement sobre el món rural. L’assaig “L'Agricultura Social a Catalunya, Desenvolupament local i ocupació per a col·lectius en risc d'exclusió social" aborda un fenomen amb molta rellevància: la integració laboral de persones en risc d’exclusió social en empreses emmarcades en el món rural. La recerca és una investigació pionera sobre l'aspecte més social i inclusiu de l'agricultura com a espai d'acollida, on s’estudien diversos casos d’empreses del sector. Per la seva part, l’obra “La força de les paraules” presenta un conjunt de petits relats costumistes centrats en la vida quotidiana al món rural, elaborant diverses estampes que ens parlen del territori, del viure a pagès i de la vida familiar.

Uns guardons compromesos amb la difusió del món rural

Els Premis Món Rural són una iniciativa impulsada per la Fundació del Món Rural amb la col·laboració d'Agrobank, Argal i la Universitat de Lleida. Els guardons de la segona edició dels Premis, en els quals hi van participar més de 30 obres, es van entregar el passat mes de maig i es van distribuir en tres categories: assaig i recerca, narrativa i periodisme. Els guardons van estar dotats amb 1.500 euros per les categories de Narrativa i Assaig, i de 750 euros en la de periodisme,  i, a més de la compensació econòmica, incloïen la posterior publicació física de l’obra premiada en els casos de les obres de narrativa i assaig.