La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Inici: 
01/11/2009

Arrels. Conreu de Sabers

La FMR promou el projecte “Arrels. Conreu de Sabers” amb l’objectiu de recuperar i donar a conèixer el valor de la cultura rural catalana més vinculada al sector primari, fomentar la recuperació de la seva aplicació pràctica i conscienciar sobre la necessitat de conservar el coneixement local, tenint present el valor estratègic del món rural. Amb aquest projecte es pretenen recollir sabers populars relacionats amb el món rural a l’àmbit geogràfic de Catalunya i vinculats al sector alimentari, artesanal, arquitectònic, energètic, salut, etc.

Es tracta d’una plataforma online que serveix per centralitzar les iniciatives de recerca i documentació de tots aquells que treballen per la cultura rural catalana: tant administració, com grups de recerca o associacions de desenvolupament local. El projecte es basa en la interacció i participació dels grups implicats per construir plegats un fons documental que permeti estructurar i divulgar els coneixements populars locals del món rural català.

Estat del projecte: 
En curs
Àmbit d'actuació: 
tota Catalunya
Categories Projectes: 
Dinamització econòmica i social