La missió de la Fundació del Món Rural és aportar elements perquè Catalunya sigui conscient del valor estratègic que el seu entorn rural té per al desenvolupament sostenible del país.

Arrels. Conreu de Sabers

La FMR promou el projecte “Arrels. Conreu de Sabers” amb l’objectiu de recuperar i donar a conèixer el valor de la cultura rural catalana més vinculada al sector primari, fomentar la recuperació de la seva aplicació pràctica i conscienciar sobre la necessitat de conservar el coneixement local, tenint present el valor estratègic del món rural. Amb aquest projecte es pretenen recollir sabers populars relacionats amb el món rural a l’àmbit geogràfic de Catalunya i vinculats al sector alimentari, artesanal, arquitectònic, energètic, salut, etc.

Es tracta d’una plataforma online que serveix per centralitzar les iniciatives de recerca i documentació de tots aquells que treballen per la cultura rural catalana: tant administració, com grups de recerca o associacions de desenvolupament local. El projecte es basa en la interacció i participació dels grups implicats per construir plegats un fons documental que permeti estructurar i divulgar els coneixements populars locals del món rural català.

Estat del projecte: 
En curs
Àmbit d'actuació: 
tota Catalunya
Categories Projectes: 
Dinamització econòmica i social